375d1454-8e35-11e3-93bc-12313d237632-large

Adviserend verkopen (consultative selling)

Wat is goed adviserend verkopen?

Adviserend verkopen – of consultative selling – is het verkopen van oplossingen om de resultaten van uw klant te verbeteren. Daarvoor moet u een uitstekend inzicht krijgen in de situatie bij uw klant. Uw advies moet zodanig zijn dat de klant het graag van u wil kopen. Kortom, u begrijpt de klant echt. Wat daar allemaal bij komt kijken, leert u in onze trainingen adviserend verkopen.
Uw prospects of klanten willen de beste oplossing. Maar wat is de beste? Daarvoor moet u het bedrijf van uw klant goed leren kennen. Daarnaast kunt u ook de behoefte van uw gesprekspartner in kaart brengen. De uiteindelijke doelen die deze wil bereiken wordt helder geformuleerd. Zo brengt u het beste advies uit.Screen-Shot-2012-06-09-at-1.26.51-AM

Adviserend verkopen volgt op relatie opbouw
Om consultative sales goed toe te passen bouwt u allereerst een geloofwaardige relatie op met de klant. Zorg ook voor de betrouwbaarheid van uw bedrijf en luister echt naar uw klant. En toon onvoorwaardelijke interesse om de beste oplossing te verkopen.Bij de tweede stap in dit verkoopproces gaat u in op de vraag van de klant. Verhelder de vraag door naar achtergronden te informeren. Waarom doen klanten het op deze manier? Wat wil men bereiken met een vraagstuk? Adviseer bij een concrete vraag, maar zeker ook ongevraagd. Zo weet de klant dat u betrokken bent en bereid bent om mee te denken.

Adviseren en verkopen
Als u de juiste probleemanalyse heeft gemaakt, brengt u een advies uit. Let hierbij op de kwaliteit van het advies en formuleer uw advies zorgvuldig. Ook bent u bij de consultative selling methode voorbereid op het brengen van een “doe dit niet” advies . Denk vanuit het belang van de klant.
Onderbouw uw advies met de juiste sales argumenten. Verkoopargumenten die u vertaalt naar de voordelen voor uw klant. Wat levert deze oplossing op voor uw klant? Waarom is dit het juiste advies?

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>