linker-en-rechter-hersenhelft

Gaat de rechter of linker hersenhelft je toekomst bepalen?

De afgelopen decennia behoorden toe aan een bepaald soort mens met een bepaald soort geest, computer programmeurs met ingewikkelde codes juristen met ingewikkelde contracten en MBA’s met ingewikkelde cijfers, deze kwaliteiten bevinden zich in de linker hersenhelft.

Maar gaat de sleutel naar de hemelpoort in andere handen over, is de toekomst  voor een ander mens met een heel ander soort geest, mensen die kunnen scheppen en invoelen die patronen kunnen herkennen, en die concepten kunnen realiseren die de kracht van bezit omzetten naar de kracht van gebruik  die veel meer de rechter hersenhelft inzetten.

Een mooi voorbeeld in nieuwe concepten denken is http://www.snappcar.nl/

Een site waar je auto’s kunt delen en huren met en van particulieren

Wat is de toekomst hoe ziet hij er uit en wie “welke deel van het brein”wordt  bepalender in de toekomst, we zijn gewend aan de structuur denkers die vanuit het financiële bepalende functie’s, lineair denkend economische bepalend zijn dit is vooral de linker hersenhelft, maar blijft dit zo.

Als bezit minder belangrijk wordt omdat er al spraken is van materiële overvloed en het gebruik belangrijker wordt dan is de  toekomst wellicht niet meer alleen aan structuur denkers.

Maar is de toekomst aan een ander soort persoon met een andere denkprocessen: concept denkers, creatieve, uitvinders, verhalenvertellers-creatieve en holistische ‘rechter hersenhelft “denkers wiens capaciteiten anders zijn dan de linker hersenhelft structuur denkers.

Het is dus een mooie vraag: wie, welke hersenhelft ( links analytisch structuur of rechts creatief holistisch)  gaat de economische toekomst meer beïnvloeden?

Wil je weten welke hersenhelft bij jou het meest dominant is, doe dan deze test.

http://nl.sommer-sommer.com/brein-test/   linker-rechterbrein-27okt2011

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>