images (4)

Lichaamstaal!

Lichaamstaal kan zeer krachtig zijn als het gaat om netwerken en het opbouwen van relaties met anderen. Binnen de eerste zeven seconden dat je elkaar ontmoet , hebben mensen visueel hun eerste indruk gevormd .

Kun je onbewust jouw netwerk inspanningen beïnvloeden door je lichaamstaal ? Als je een ontmoeting met nieuwe prospects of van plan bent om een evenement te organiseren , let dan goed op dat je mensen niet ontmoedigd door dat je met je lichaamstaal uitstraalt dat je lastig benaderbaar bent .

Hier zijn vier belangrijke factoren om in gedachten te houden :

1 . Oogcontact . Enkele van de meest krachtige en succesvolle zakelijke leiders in de wereld staan ​​bekend om de indrukken die zij maken tijdens face-to -face meetings. Hun blik dwaalt nooit weg uit de ogen van de persoon waar ze mee spreken, waardoor de gesprek partner het gevoel krijgt dat hij de belangrijkste persoon in de kamer is. Met een beetje oefening kan iedereen dit doen .

Bent je goed in het maken van oogcontact gedurende het gesprek ? Of ben je ook op zoek naar iemand  achter de persoon om te zien wie er nog meer in de kamer?

2 . Arm beweging . Als je met iemand spreekt en je armen zijn in een positie die duidelijk maakt dat je niet geïnteresseerd bent , dan lijkt het of je niet van plan bent om een positieve indruk te maken .

Wat doe je armen doen ? Zijn ze gevouwen, betekenende verveling , of verscholen achter je rug , met vermelding van belang? Gebruik je je armen actief in het gesprek? Raak je je gesprekspartner aan?

3 . Uw houding. Zorg ervoor dat je op een manier staat die open en gastvrij is​​, in plaats van het blokkeren van mensen uit uw gesprek.

Ga niet staan leunen tegen iets , alsof je  verveeld of moe bent? Bent u niet in staat om de handen te schudden omdat je anders moet jongleren met een bord voedsel?

4 . Gezichtsuitdrukkingen . Het onderhouden van een belanghebbende gezichtsuitdrukking gaat hand in hand met het handhaven van oogcontact . Lach je , of kun je net een geeuw tegenhouden ? Heb je echte interesse?  Wat zegt je gezicht ?

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat gapen terwijl iemand tegen je praat  een trefzekere manier om een gesprek te beëindigen, maar helaas zie je dit toch vaak gebeuren tijdens netwerk bijeenkomsten.

Vergeet niet dat een groot deel van uw toekomstige netwerken succes bepaalt wordt door de  eerste indruk en de eerste ontmoeting. Je wilt dat mensen zie dat je alert , geïnteresseerd , deskundige en betrouwbaar bent.

Probeer deze twee acties in de komende weken om ervoor te zorgen dat je werkt aan het maken van een positieve en krachtige eerste indruk :

Kijk in de spiegel voor het verlaten van het huis en vraag jezelf af : ” Welke indruk wil ik maken als ik mensen voor eerste keer ontmoet? Welke boodschap wil ik graag overbrengen bij een eerste contact?

Wees je meer bewust van je lichaamstaal door het krijgen van feedback. Wat zeg je , zonder een woord te spreken ? Gbodylanguage1-400x218a samen met een  vriend naar een netwerk bijeenkomst en vraag hem om je eerlijke , directe feedback te geven op je lichaamstaal .

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>