adventure_time_mbti_chart_by_ivan2294-d5kutyk

M.B.T.I. Persoonlijk voorkeur Test

Elk persoon heeft zijn persoonlijkheid en een “gebruiksaanwijzing” om de communicatie in het team en organisatie proces te verbeteren zetten we een M.B.T.I persoonlijkheid test in gebaseerd op de theorie van Carl Jung omtrent persoonlijkheid type’s. Het persoonlijkheid profiel wat je ontvangt na het doen van de test geeft een beeld van jou en je communicatie voorkeuren, als je de communicatie voorkeuren van elkaar kent (de gebruiksaanwijzing)  van je collega, wordt  communiceren  met een beter resultaat makkelijker.

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is één van de meest populaire persoonlijkheidsmodellen. Het instrument is ontwikkeld door Katharine Briggs en Isabel Myers en is gebaseerd op de theorie van Carl G. Jung over psychologische types. Het beschrijft de voorkeuren van iemand in vier dimensies:

  • de gerichtheid op de omgeving: extraversie of introversie (=E-schaal van de Big Five),
  • de wijze van waarnemen: sensing (via observatie) of intuition (intuïtitief),
  • de wijze van beslissen: thinking of feeling
  • de wijze van ‘werken‘: judging (gestructureerd) of perceiving (spontaan en flexibel)

De Myers-Briggs Type indicator (MBTI™) is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Jung. Volgens Jung hebben mensen voorkeuren op vier gebieden:

  • Extraversie-Introversie. Waar krijg je energie van? Ben je naar buiten gericht of meer naar binnen?
  • Sensing-Intuition. Waar besteed je aandacht aan als je informatie verzamelt? Gaat je voorkeur uit naar realistische en feitelijk informatie of naar intuïtieve en globale informatie?
  • Thinking-Feeling. Hoe maak je beslissingen? Neem je beslissingen op basis van objectieve en rationele gronden of op basis van subjectieve en persoonlijke?
  • Judging-Perceiving. Wat voor soort leven leid je? Houd je van een geordend en gestructureerd leven of van een spontaan en flexibel leven?

In het begin van de 20e eeuw ontwikkelden moeder en dochter Briggs de MBTI™ die deze vier voorkeuren meet en die op basis daarvan, 16 persoonlijkheidstypen onderscheidt. De MBTI™ vraagt de invuller steeds te kiezen tussen twee antwoordalternatieven. De test bevat 95 van dit soort keuzes.

Doe de zelftest MBTI

Er zijn geen websites waar de volledige MBTI kan worden ingevuld. Dat kan alleen onder leiding van een gecertificeerde MBTI-adviseur. Wel zijn er diverse mogelijkeden waar je een versimpelde versie van de MBTI test kan invullen. Benieuwd naar jouw persoonlijke voorkeuren doe hier de Jung Persoonlijkheidstest

MBTI geeft inzicht en start het gesprek

S.T.E.F. gebruikt de resultaten van de MBTI test om jezelf een spiegel voor te houden en om het gesprek te starten. aan de hand van het profiel wordt je gevraagd of je jezelf herkent in de resultaten en welke conclusies het je geeft voor jouw als ondernemer.

Meer informatie over MBTI testen is te vinden op:

site van 123management.nl MBTI: Myers-Briggs Type Indicator Site van Carieretijger.nl  The Myers Briggs foundation Kritiek op MBTI – Meyers-Briggs Type Indicator

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>